Brasserie St-Jean

Waversebaan 157
3050 Oud-Heverlee

work pref 016 47 27 00

fax 016 47 27 01

Brasserie St-Jean

Menukaart

Hapjes

Portie kaas  
Portie salami  
Portie mix  
Bitterballen (10 stuks)  
Mini-loempia’s (10 stuks)  
Kippenboutjes (10 stuks)  
Calamares met cocktailsaus  
Warme mix met twee sausjes (15 stuks)  

Pasta’s en broodgerechten

Spaghetti bolognaise: gehakt, tomaat, ajuin en kruiden  
Lasagne huisgemaakt: gehakt, tomaat, room, ham en kaas  
Verse cannelloni met spinazie en ricotta (vegi)  
Penne van de chef: kip, tomaat, room en look  
Vegetarische lasagne  
Croque meneer: meesterlijke ham en kaas (tot 18.00 uur)  
Dubbele croque: meesterlijke ham en kaas (tot 18.00 uur)  

Salades

Salade vegetarisch: geitenkaas, honing, appel en walnoten    
Salade spek: dennenpitten, groene boontjes en balsamico    
Salade spek en geitenkaas: appel en honing    
Salade gebakken kippenreepjes met rode ajuin    
Salade mozzarella: tomaat en balsamico    
Salade grijze garnaaltjes: tomaat, ei en cocktail    
Salade Franse Brie: walnoten, rozijn en Luikse perensiroop    

Voorgerechten

Tomatensoep met balletjes    
Huisgemaakte kaaskroketten 2 – 3 stuks    
Oostendse grijze garnaal kroketjes 2 – 3 stuks    
Twijfelaar (kaas / garnaal)    
Gefrituurde scampi met verse tartaar    
Kalfszwezerikkroketten met fris slaatje    
Carpaccio van rundsfilet, rucola en parmezaan    
Terrine van konijn en pruimen    
Rillette van gerookte zalm met mierikswortel    

Hoofdgerechten

Werchters witloof met ham en kaas geserveerd met puree    
Balletjes in tomatensaus    
Koninginnehapje    
Stoofvlees van de chef: rund, mosterd, Jeanke bruin    
Varkenswangen in een stoverij van abdijbier    
Hammetje uit de oven, sla garnituur    
Kalfsfricassee van de chef    
Konijn op de wijze van pater St-Jean    
Braadworst met preipuree    
Brochette van hoevekip    
Brochette van varkenshaasje    
Rundskogel van de Denoboerderij    
Filet pur van de Denoboerderij (super lekker)    
Zalmfilet op vel gebakken met Béarnaise    
Gegratineerd vispannetje    
Gebakken paling met een zacht roomsausje    
Kabeljauwhaasje met preipuree, grijze garnaal en Hollandaise    
Gebakken forel met hoeveboter, peterselie en amandelschilfers    
Gebakken paling provencaalroom    

Voor groepen vanaf 10 personen vragen wij een keuze uit max. 3 gerechten te maken.
Al onze gerechten worden geserveerd met brood, pasta, frietjes, kroketten of puree.
Voor extra garnituur wordt 2,50 euro gevraagd.

 

Sausen en supplementen

Peperroom    
Béarnaise    
Graanmosterd    
Archiduc    
Demi-glacé    
Hollandaise    
Provençaalse    
Mayo – Ketchup – Mosterd    
Gebakken champignons    
Bloemkool met kaassaus    
Gestoofd witloof    

Kindergerechten

Curryworst met frietjes    
Kaaskroket met frietjes    
Kleine spaghetti    
Braadworst met preipuree en vleessaus    
Prinsenhapje    
Balletjes in tomatensaus    
Mini stoofvlees    

Desserten

Crème Brulée    
Appelstrudel met vanilleroomijs    
Chocolademousse    
Coupe vanille    
Coupe mokka    
Coupe chocolade    
Dame Blanche    
Dame Noire    
Mini Dame Blanche    

Specialiteiten van het huis

Home made verse Brusselse wafels van 14.30 – 18.00 uur    
Brusselse wafel Bloemsuiker     
     
Extra’s    
Slagroom    
Vanilleroomijs    
Chocoladesaus    
Aardbeien (seizoen)    
Confituur    

Aanrader

Les Tartes de Francoise    
Tiramisutaart    
Zachte chocoladetaart    
Witte kaastaart op speculaas