Menukaart - St-Jean
Menukaart

Menukaart

Hapjes

Portie kaas
Portie salami
Portie mix
Bitterballen (10 stuks)
Mini-loempia’s (10 stuks)
Kippenboutjes (10 stuks)
Calamares met cocktailsaus
Nacho’s met cheddarkaas en galopeppers
Schotel deluxe (koude en warme versnaperingen)

Pasta en kleine honger gerechten

Spaghetti bolognaise
Spaghetti bolognaise gegratineerd
Spaghetti Carbonara
Lasagne huisgemaakt
Verse canneloni met spinazieroomsaus (vegi)
Italiaanse penne met tomaten, olijven en parmezaan (vegi)
Penne van de chef met kippenhaasjes
Croque meneer (Tot 18 uur)
Dubbele croque (Tot 18 uur)

Salad bowls

Griekse salade met feta kaas en calamares
Vegetarische salade met gebakken tofoe, kerstomaat en gemarineerde groentjes
Salade spek
Salade spek en geitenkaas
Salade gebakken kippenhaasjes
Salade volga scampi en mango
Salade Niçoise met vers gebakken tonijnblokjes

Voorgerechten

Verse dagsoep
Vissoep met rouille
Huisgemaakte kaaskroketten 2-3 stuks
Oostendse grijze garnaalkroketjes 2-3 stuks
Twijfelaar (kaaskroket / garnaalkroket)
Scampi lookboter
Scampi diabolique
Carpaccio van rundsfilet, rucola en parmezaan
Carpaccio van Sint-Jacobs met een slaatje van mango en gebakken scampi
Boerenpaté met uienconfituur en toast
Tomaat-garnaal

Visgerechten

Gestoomde zalm met seizoensgroenten en bieslookroomsaus
Vissersbordje met zalm, schartong, zeebaars met julienne groentjes en natuuraardappel
Gebakken zeebaars met beure blanc, broccoli gratin en gegaarde preistronkjes
Schartongrolletjes met polderaardappelpuree en een zachte garnaalsaus
Gebakken forel met hoeveboter, peterselie en amandeltjes
Scampi diabolique (8 stuks)
Scampi lookboter (8 stuks)

Vleesgerechten

Rundskogel van Denoboerderij
Filet pur van Denoboerderij
Parelhoenfilet
Gepaneerd kalfslapje
Ribbetjes met bbq-saus en een fris slaatje
Duroc kroon

Voor groepen vanaf 10 personen vragen wij een keuze uit max. 3 gerechten te maken.
Al onze gerechten worden geserveerd met brood, pasta, frietjes, kroketten of puree.
Voor extra garnituur wordt 2,50 euro gevraagd.

Sausen en supplementen

Peperroomsaus
Béarnaise saus
Graanmosterd saus
Archiduc saus
Demi-glacé saus
Provençaalse saus
Mayo – Ketchup – Mosterd
Gebakken champignons
Extra garnituur
Gestoofd witloof

Al onze gerechten worden geserveerd met brood / frietjes / kroketten / puree.

Vlaamse klassiekers

Balletjes in tomatensaus
Koninginnehapje
Stoofvlees van de chef
Varkenswangen in een stoverij van abdijbier
Hammetje uit de oven
Konijn op de wijze van pater St-Jean

Kindergerechten

Curryworst met frietjes
Lang jeanke met frietjes (2 curryworsten)
Kaaskroket met frietjes
Kleine spaghetti
Kippenhaasjes met appelmoes en frietjes
Prinsenhapje
Balletjes in tomatensaus
Mini stoofvlees
Mini lasagne gegratineerd
Rundsburger met frietjes

Desserten

Crème Brulée
Appelstrudel met vanille-ijs
Chocomousse
Vanille-ijs
Mokka-ijs
Chocolade-ijs
Dame Blanche
Dame Noire
Mini Dame Blanche

Pannenkoeken – van 14.30 tot 18.00 uur

Pannenkoek met bloemsuiker
Pannenkoek met witte suiker
Pannenkoek met blonde suiker
Pannenkoek met bruine suiker
Pannenkoek met siroop
Pannenkoek met confituur
Pannenkoek met nutella
Pannenkoek met vanille ijs
Pannenkoek mikado (vanille ijs & chocoladesaus)

Huisgemaakte wafels – van 14.30 tot 18.00 uur

Wafel met bloemsuiker
Wafel met slagroom
Wafel met confituur
Wafel met vanille ijs
Wafel met chocoladesaus
Wafel mikado (vanille ijs & chocoladesaus)

Aanrader

Les Tartes de Francoise
Tiramisutaart
Zachte chocoladetaart
Witte kaastaart op speculaas

Voor groepen vanaf 10 personen geven wij één rekening per tafel.
Het St-Jean team dankt u voor uw begrip.