Brasserie St-Jean

Waversebaan 157
3050 Oud-Heverlee

work pref 016 47 27 00

fax 016 47 27 01

Brasserie St-Jean

Menukaart

Hapjes

Portie kaas  
Portie salami  
Portie mix  
Bitterballen (10 stuks)  
Mini-loempia’s (10 stuks)  
Kippenboutjes (10 stuks)  
Calamares met cocktailsaus  
Nacho’s met cheddarkaas en galopeppers  
Schotel deluxe (koude en warme versnaperingen)  

Pasta en kleine honger gerechten

Spaghetti bolognaise  
Spaghetti bolognaise gegratineerd  
Spaghetti Carbonara  
Lasagne huisgemaakt  
Verse canneloni met spinazieroomsaus (vegi)  
Italiaanse penne met tomaten, olijven en parmezaan (vegi)  
Penne van de chef met kippenhaasjes  
Croque meneer (Tot 18 uur)  
Dubbele croque (Tot 18 uur)  

Salad bowls

Vegetarische salade met gebakken tofoe, kerstomaat en gemarineerde groentjes    
Salade spek    
Salade spek en geitenkaas    
Salade gebakken kippenhaasjes    
Salade volga scampi en mango    
Griekse salade met feta kaas en calamares    
Salade Niçoise met vers gebakken tonijnblokjes    

Voorgerechten

Verse dagsoep    
Vissoep met rouille    
Huisgemaakte kaaskroketten 2-3 stuks    
Oostendse grijze garnaalkroketjes 2-3 stuks    
Twijfelaar (kaaskroket / garnaalkroket)    
Scampi lookboter    
Scampi diabolique    
Carpaccio van rundsfilet, rucola en parmezaan    
Carpaccio van Sint-Jacobs met een slaatje van mango en gebakken scampi    
Boerenpaté met uienconfituur en toast    
Tomaat-garnaal    

Visgerechten

Gestoomde zalm met seizoensgroenten en bieslookroomsaus    
Vissersbordje met zalm, schartong, zeebaars met julienne groentjes en natuuraardappel    
Gebakken zeebaars met beure blanc, broccoli gratin en gegaarde preistronkjes    
Schartongrolletjes met polderaardappelpuree en een zachte garnaalsaus    
Gebakken forel met hoeveboter, peterselie en amandeltjes    
Scampi diabolique (8 stuks)    
Scampi lookboter (8 stuks)    

Vleesgerechten

Rundskogel van Denoboerderij    
Filet pur van Denoboerderij    
Parelhoenfilet    
Gepaneerd kalfslapje    
Ribbetjes met bbq-saus en een fris slaatje    
Duroc kroon    

Voor groepen vanaf 10 personen vragen wij een keuze uit max. 3 gerechten te maken.
Al onze gerechten worden geserveerd met brood, pasta, frietjes, kroketten of puree.
Voor extra garnituur wordt 2,50 euro gevraagd.

Sausen en supplementen

Peperroomsaus    
Béarnaise saus    
Graanmosterd saus    
Archiduc saus    
Demi-glacé saus    
Provençaalse saus    
Mayo – Ketchup – Mosterd    
Gebakken champignons    
Extra garnituur    
Gestoofd witloof    

Al onze gerechten worden geserveerd met brood / frietjes / kroketten / puree.

Vlaamse klassiekers

Balletjes in tomatensaus    
Koninginnehapje    
Stoofvlees van de chef    
Varkenswangen in een stoverij van abdijbier    
Hammetje uit de oven    
Konijn op de wijze van pater St-Jean    

Kindergerechten

Curryworst met frietjes    
Lang jeanke met frietjes (2 curryworsten)    
Kaaskroket met frietjes    
Kleine spaghetti    
Kippenhaasjes met appelmoes en frietjes    
Prinsenhapje    
Balletjes in tomatensaus    
Mini stoofvlees    
Mini lasagne gegratineerd    
Rundsburger met frietjes    

Desserten

Crème Brulée    
Appelstrudel met vanille-ijs    
Chocomousse    
Vanille-ijs    
Mokka-ijs    
Chocolade-ijs    
Dame Blanche    
Dame Noire    
Mini Dame Blanche    

Pannenkoeken – van 14.30 tot 18.00 uur

Pannenkoek met bloemsuiker    
Pannenkoek met witte suiker    
Pannenkoek met blonde suiker    
Pannenkoek met bruine suiker    
Pannenkoek met siroop    
Pannenkoek met confituur    
Pannenkoek met nutella    
Pannenkoek met vanille ijs    
Pannenkoek mikado (vanille ijs & chocoladesaus)    

Huisgemaakte wafels – van 14.30 tot 18.00 uur

Wafel met bloemsuiker    
Wafel met slagroom    
Wafel met confituur    
Wafel met vanille ijs    
Wafel met chocoladesaus    
Wafel mikado (vanille ijs & chocoladesaus)    

Aanrader

Les Tartes de Francoise    
Tiramisutaart    
Zachte chocoladetaart    
Witte kaastaart op speculaas    

Voor groepen vanaf 10 personen geven wij één rekening per tafel.
Het St-Jean team dankt u voor uw begrip.