Grands Cafés Bos - St-Jean
Grands Cafés Bos

Grands Cafés Bos

Grands Cafés Bos

Duurzaamheid, milieubewustzijn, anti-verspilling, maatschappelijk verantwoord ondernemen … voor de horecasector zijn dat geen loze woorden meer. Als horecagroep beseffen we dat dit ook voor ons anno 2024 niet meer weg te cijferen valt.

Dagelijks streven we naar energiezuinig werken, minder afval, minder plastiek, beter sorteren en recycleren. Het aantal verschillende containers achteraan de keuken groeit: we sorteren maximaal. Lokale en seizoensproducten krijgen alle kansen, zodat we de voedselketen zo kort mogelijk houden. Bij het aanschaffen van nieuwe toestellen en machines richten we ons op energie- en waterbesparende labels.

Maar we willen nog verder gaan en een extra bijdrage leveren. Binnen het kader van de European Green deal (= Europa CO2 neutraal tegen 2050 en de aanplant van 3 miljard extra bomen tegen 2030), hebben we beslist om een Grands Cafés bos te planten, en dit op eigen bodem.

In samenwerking met Goforest en Klimaat@mb(r)assadeur Koen Meuwissen  gaat de Grands Cafés groep, over een periode van 5 jaar, jaarlijks 1000 bomen planten. Meer specifiek in het dorpje Grune in de provincie Luxemburg (https://impact.gofamily.be/en/partners/grands-cafs-groep). Op deze manier halen we op lange termijn 875 ton CO2 uit de lucht!

Dat objectief kunnen we zelfs overtreffen… met de hulp van onze klanten. Mooi toch? Doe je mee? Voor slechts 6,99 euro planten we jouw boom in ons bos, in real life, op een écht terrein in België.

Op deze pagina kan je intekenen op jouw Grands Cafés boom of bomen. Doe het nu en registreer je. Op weg naar een mooiere en groenere wereld!

JA, IK DOE MEE!

 

Links: